Други натпревари

ДРЖАВЕН АСМ НАТПРЕВАР 2011

 

Во организација на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ), Здружението на информатичари на Македонија и организацијата ICT-ACT се одржа традиционалниот државен натпревар за алгоритамско програмирање по урнек на ACM ICPC. Овој натпревар е наменет првенствено за универзитетски студенти.

Датум на одржување на 21 мај (сабота) 2011 со почеток од 12:00 часот.

Натпреварот се одржува во рамките на ЛАН ФЕСТ Фестивалот во салата Борис Трајковски во Скопје (http://www.lanfest.mk/).

ПРИЈАВЕНИ ТИМОВИ ЗА УЧЕСТВО:

тим 1: FINKI – KTI 4Еми МарковскаГоран АтанасовскиМартин Цветков тим2: FINKI – KTI 6Мартин АнгеловскиВалентина КотеваНикола Судијовски
тим 3: FINKI – KTI 1Живко ЛазаровАндреј ГајдукБојан Велјановски тим 4: FINKI – II2 GreenTeam.APPВасја ПавловБојан ПетковскиАлександар Бојчевски
тим 5: FINKI – Podmladok1Предраг ГруевскиХристијан БогоевскиЈован Крајевски тим 6: FINKI – Podmladok2Јован АндоновДејан БожиновскиЃорѓи Јанчески
тим 7: FINKI – KTI 2Филип ИлиевскиИгор ГешоскиФилип Марковски тим 8: FINKI – II3 SakamIOНино КарасБлагој АтанасовНенад Анчев
тим 9: UGD SeniorsСтојанче ПановСтојан АнастасовКире Серафимов тим 10: UGD JuniorsДенис МазникарКирил МицевМартин Џонов
тим 11: FINKI – IIДарко МартиновиќСтефан СпасовскиМартин Анчевски тим 12: FINKI – KTI 3Војче КушевскиТрајче ЛазовскиБојана Димчева
тим 13: DUTFaton MehmediVisar Zejnullahu тим 14: FINKI – II4Мирза МазникарФилип ПетровскиКристијан Ѓорѓески
тим 15: FINKI – KTI 5Бојана ПоповскаИгор КулевМарјан Георгиев  
ВОДИЧИ:Марија Михова, ФИНКИ
Маја Силјановска, ФИНКИ
Владо Трајковиќ, ФИНКИ
Arjan Skuka, ДУТ
Сашо Коцески, УГД
ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ:Миле Јованов
Александар Ников
Панче Чавковски
Владо Трајковиќ
Анастас Мишев

РЕЗУЛТАТИ:

Првите девет пласирани тимови се според следниот редослед:

Ранг Тим Решени Време
1 Тим5 6 592
2 Тим15 5 475
3 Тим2 4 625
4 Тим1 3 145
5 Тим3 3 302
6 Тим13 3 395
7 Тим9 3 452
8 Тим11 3 470
9 Тим12 3 582