Македонски олимпијади

 • XXVI МАКЕДОНСКА (ЈУНИОРСКА) ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2022, 27-30.04.2022
  Поканети учесници на Македонска Олимпијада по информатика 2022 Поканети учесници на Македонска Јуниорска Олимпијада по информатика 2022 Агенда за Македонска (Јуниорска) Олимпијада по информатика 2022 Резултати од Македонска Олимпијада по информатика 2022 Резултати од Македонска Јуниорска Олимпијада по информатика 2022
 • XXV МАКЕДОНСКА (ЈУНИОРСКА) ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2021, 23.04.2021
  Oлимпијадите се одржаа во петок 23.4 (петок), во периодот од 11:30 до 16:00 часот, во просториите на ФИНКИ. Решавањето задачи за МОИ траеше 210 минути, а за МЈОИ 180 минути. Заради ковид протоколите, се очекува учениците да дојдат пред влезот на просториите на ФИНКИ на Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје, во 11:10 часот. Заради запазување на протоколите, влегувањето во зградата на факултетот ќе биде дозволен само после измерена температура на секој од учесниците и менторите. По мерењето на температурата, учениците треба директно да се упатат во просторијата за натпреварување во која се распределени, на соодветната позиција според објавениот распоред (на линкот тука – активен после […]
 • XXIV МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2020, 18 – 19.08.2020
  Поканети учесници на Македонска Олимпијада по информатика 2020 Поканети учесници на Македонска Јуниорска Олимпијада по информатика 2020 Агенда за Македонска (Јуниорска) Олимпијада по информатика 2020 Согласно со генералните препораки за актуелната здравствена криза, МОИ и МЈОИ ќе се одржат во скратен формат. Учениците кои се поканети за учество на МОИ треба да бидат во просториите на компанијата „Сорсикс“ точно во 10:50, во секој од двата дена (18. и 19. август), задолжително со носење на заштитна маска. Учениците кои се поканети за учество на МЈОИ треба да бидат во просториите на компанијата „Сорсикс“ точно во 11:20, во секој од двата дена […]
 • XXIII МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2019, 11-14.04.2019
  Годинава Македонската олимпијада по информатика (МОИ) се одржа во паралела со International Balkan University Olympiad in Informatics (IBUOI), што им даде можност на нашите ученици да ги проверат своите знаења меѓусебно, а и во споредба со свои врсници од други земји. Поканети учесници на Македонска олимпијада по информатика 2019 Агенда за Македонска олимпијада по информатика 2019 Резултати од Македонска Олимпијада по информатика 2019 Учениците кои ги освоија првите 9 места на МОИ се повикани на дополнителни изборни натпревари во понеделник 29.04 и среда 01.05, за одредување на тимовите за учество на интернационалните натпревари. IBUOI 2019 results Task (276 – 281, you […]
 • XXII МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2018, 27-28.04.2018
  XXII Македонска Олимпијада по Информатика се одржа на 27.04.2018 (петок) и 28.04.2018 (сабота), во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) и во просториите на Sorsix.   Поканети учесници на Македонска олимпијада по информатика 2018 Агенда за Македонска олимпијада по информатика 2018 Резултати од Македонска Олимпијада по информатика 2018
 • XXI МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА, 21-22.04.2017
  XXI Македонска Олимпијада по Информатика се одржа на 21.04.2017 (петок) и 22.04.2017 (сабота), во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) и во просториите на Sorsix.   Поканети учесници на Македонска олимпијада по информатика 2017 Агенда за Македонска олимпијада по информатика 2017 Резултати од Македонска Олимпијада по информатика 2017
 • XX МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА, 15-16.04.2016
  XX Македонска Олимпијада по Информатика се одржа на 15.04.2016 (петок) и 16.04.2016 (сабота), во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ).   Поканети учесници на Македонска олимпијада по информатика 2016 Агенда за Македонска олимпијада по информатика 2016 Резултати од Македонска Олимпијада по информатика 2016
 • XIX МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА, 17-18.04.2015
  XIX Македонска Олимпијада по Информатика се одржа на 17.04.2015 (петок) и 18.04.2015 (сабота), во просториите на Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство.   Поканети учесници на Македонска Олимпијада по Информатика 2015 Агенда за Македонска Олимпијада по Информатика 2015 Резултати од Македонска Олимпијада по Информатика 2015
 • XVIII МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА, 25-26.04.2014
  XVIII Македонска Олимпијада по Информатика се одржа на 25.04.2014 (Петок) и 26.04.2014 (Сабота), во просториите на Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство.   Поканети учесници на Македонска Олимпијада 2014 Агенда за Македонска Олимпијада по Информатика 2014 Резултати од Македонска Олимпијада по Информатика 2014
 • XVII МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА, 12-14.04.2013
  XVII Македонска Олимпијада по Информатика се одржа од 12.04.2013 (Петок) до 14.04.2013 (Недела), во СОУ Гимназија „Митко Пенџуклиски“ – Кратово. Поканети учесници на Македонска Олимпијада 2013 Агенда за Македонска Олимпијада по Информатика 2013 Резултати од Македонска Олимпијада по Информатика 2013
 • XVI МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА, 11-13.05.2012
  Натпреварот ќе се одржи во просториите на ООУ „Никола Карев“, Радовиш Локален коорганизатор ЛК – Радовиш Покровители на настанот: Градоначалник и Совет на општина Радовиш   Поканети учесници на Македонска Олимпијада 2012   ПОСЛЕ ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР, А ПРЕД МАКЕДОНСКАТА ОЛИМПИЈАДА Пред крај сме на уште еден циклус на натпревари по информатика. Државниот натпревар претставуваше натпревар за одмерување на силите на најдобрите информатичари – програмери во Македонија од средните училишта. На сите учесници кои постигнаа добри резултати на државниот натпревар по информатика им честитаме на успехот. Олимпијадата по информатика претставува врвен натпревар на кој се избираат екипите за претставување на Република Македонија на […]
 • XIV МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА, 15.05.2010
  НАТПРЕВАРОТ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО ПРОСТОРИИТЕ НА: Гим. „Добри Даскалов“, Кавадарци   Поканети и потврдени учесници на Македонска Олимпијада 2010 Дополнително поканети учесници на МОИ 2010   ПОСЛЕ ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР, А ПРЕД МАКЕДОНСКАТА ОЛИМПИЈАДА Пред крај сме на уште еден циклус на натпревари по информатика. Државниот натпревар претставуваше натпревар за одмерување на силите на најдобрите информатичари – програмери во Македонија од средните училишта. На сите учесници кои постигнаа добри резултати на државниот натпревар по информатика им честитаме на успехот. Олимпијадата по информатика претставува врвен натпревар на кој се избираат екипите за претставување на Република Македонија на меѓународните натпревари. Задачите се значително […]
 • XIII МАКЕДОНСКА ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА, 15-16.05.2009
  НАТПРЕВАРОТ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ВО ПРОСТОРИИТЕ НА: СОУ „Славчо Стојменски“, Штип   Поканети и потврдени учесници на Македонска Олимпијада 2009 Агенда за Македонска Олимпијада по Информатика 2009 ПОСЛЕ ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР, А ПРЕД МАКЕДОНСКАТА ОЛИМПИЈАДА Пред крај сме на уште еден циклус на натпревари по информатика. Државниот натпревар претставуваше натпревар за одмерување на силите на најдобрите информатичари – програмери во Македонија од средните училишта. На сите учесници кои постигнаа добри резултати на државниот натпревар по информатика им честитаме на успехот. Олимпијадата по информатика претставува врвен натпревар на кој се избираат екипите за претставување на Република Македонија на меѓународните натпревари. Задачите се значително […]