Новости

МЕЃУНАРОДНИ НАТПРЕВАРИ ПО ИНФОРМАТИКА 2022

VI Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2022), 19.09. – 25.09.2022, Украина (онлајн) XV Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ 2022) XXIX Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2022) II Европска Олимпијада по Информатика за девојки (ЕОИД 2022), 16.10. – 23.10.2022, Анталија, Турција XXXIV Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2022), 07.08. – 14.08.2022, Индонезија

Read More

XXVI МАКЕДОНСКА (ЈУНИОРСКА) ОЛИМПИЈАДА ПО ИНФОРМАТИКА 2022, 27-30.04.2022

Поканети учесници на Македонска Олимпијада по информатика 2022 Поканети учесници на Македонска Јуниорска Олимпијада по информатика 2022 Агенда за Македонска (Јуниорска) Олимпијада по информатика 2022 Резултати од Македонска Олимпијада по информатика 2022 Резултати од Македонска Јуниорска Олимпијада по информатика 2022

Read More

XXXIII ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ИНФОРМАТИКА, 19 – 20.03.2022

Информации за организацијата на државен натпревар 2022 Заради ковид пандемијата и запазување на протоколите, државниот натпревар по информатика и годинава се одржи без церемониите за свечено отворање, доделување дипломи во живо и сите останати пропратни активности. Со цел да бидат повикани повеќе ученици да учествуваат на натпреварот, а да се запазат ковид мерките за негрупирање, […]

Read More