Category: Државни натпревари

XXXIII ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ИНФОРМАТИКА, 19 – 20.03.2022

Информации за организацијата на државен натпревар 2022 Заради ковид пандемијата и запазување на протоколите, државниот натпревар по информатика и годинава се одржи без церемониите за свечено отворање, доделување дипломи во живо и сите останати пропратни активности. Со цел да бидат повикани повеќе ученици да учествуваат на натпреварот, а да се запазат ковид мерките за негрупирање, […]

Read More

XXXII ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ИНФОРМАТИКА, 20 – 21.05.2021

Заради ковид пандемијата и запазување на протоколите, државниот натпревар по информатика се одржа без церемониите за свечено отворање, доделување дипломи и сите останати пропратни активности. Се очекуваше учениците од основно образование да дојдат пред влезот на просториите на Семос едукација во Скопје, а учениците од средно образование пред влезот на просториите на ФИНКИ на Технолошко-металуршкиот […]

Read More

XXXI ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ИНФОРМАТИКА, 20 – 22.03.2020

Заради актуелната ситуација предизвикана од мерките за справување со Covid-19 натпреварот беше одложен. И покрај барањето од ЗИМ до МОН, Владата и Комисијата за заразни болести доставено во мај за одобрување на протокол за спроведување на државниот натпревар, до почетокот на август не добивме одговор на барањето. Затоа, ЗИМ донесе одлука да ги земе предвид […]

Read More

XXVI ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ИНФОРМАТИКА, 28.03.2015

XXVI Државен натпревар по информатика се одржа на 28.03.2015, во просториите на Факултетот за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство. Конечни резултати од Државниот натпревар 2015 Агенда на Државниот натпревар 2015 Листа на поканети учесници на Државниот натпревар 2015 Соопштение за Државниот натпревар 2015 доставено до менторите на е-адреса

Read More

XXIV ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ИНФОРМАТИКА 30-31.03.2013

Државниот натпревар се одржа во просториите на ФИНКИ сместени на Технолошко-металуршкиот факултет, и во просториите на „Семос едукација“ во Скопје. Учествуваа вкупно 113 натпреварувачи, од кои 23 во напредна група, 70 во основна група и 20 во почетничка група. Спонзори на натпреварот беа ФИНКИ, „Семос едукација“ и ИНФОСОФТ. Агенда на Државен натпревар 2013 Конечна листа на поканети учесници на државен натпревар 2013 Конечни […]

Read More

XXIII ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ПО ИНФОРМАТИКА 27 – 29.04.2012

Натпреварот се одржа во просториите на ФИНКИ сместени на Природно-математички факултет и во „Семос Едукација“ во Скопје. Учествуваа вкупно 96 натпреварувачи, од кои 16 во напредна група, 48 во основна група и 32 во почетничка група. Спонзори на наградите беа Стопанска Банка, Алкалоид и Ројал Хаус. Поканети учесници на државен натпревар 2012 Агенда на Државен натпревар 2012 Конечни резултати од Државен натпревар 2012

Read More