Category: Меѓународни натпревари

МЕЃУНАРОДНИ НАТПРЕВАРИ ПО ИНФОРМАТИКА 2022

VI Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2022), 19.09. – 25.09.2022, Украина (онлајн) XV Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ 2022) XXIX Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2022) II Европска Олимпијада по Информатика за девојки (ЕОИД 2022), 16.10. – 23.10.2022, Анталија, Турција XXXIV Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2022), 07.08. – 14.08.2022, Индонезија

Read More

МЕЃУНАРОДНИ НАТПРЕВАРИ ПО ИНФОРМАТИКА 2021

XIV Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ 2021) V Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2021), 24.08. – 28.08.2021, Романија (онлајн) XXVIII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2021) XXXIII Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2021), 19.06. – 25.06.2021, Сингапур (онлајн)

Read More

МЕЃУНАРОДНИ НАТПРЕВАРИ ПО ИНФОРМАТИКА 2020

XIV Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ 2020), Никозија, Кипар IV Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2020), 02.09. – 06.09.2020, Тбилиси, Грузија (онлајн) XXVIII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2020), Словенија (откажана заради пандемијата!) XXXII Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2020), 13.09. – 19.09.2020, Сингапур (онлајн)

Read More

МЕЃУНАРОДНИ НАТПРЕВАРИ ПО ИНФОРМАТИКА 2019

XXVII Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ 2019), 09.09.2019 – 14.09.2019, Атина, Грција III Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ 2019) и XIII Јуниорска Балканска Олимпијада по Информатика (ЈБОИ 2019), 23.08.2019 – 29.08.2019, Марибор, Словенија XXXI Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ 2019), 04.08.2019 – 11.08.2019, Баку, Азербејџан

Read More

МЕЃУНАРОДНИ НАТПРЕВАРИ ПО ИНФОРМАТИКА 2018

На 16.05.2018 (среда), во лабораторија 2 на ФИНКИ, со почеток во 15 часот, се одржаа изборните натпревари за учество на интернационалните натпревари 2018. .   XXVI Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ), 07.07.2018 – 13.07.2018, Темишвар, Романија II Европска Јуниорска Олимпијада по Информатика (ЕЈОИ), 26.07.2018 – 01.08.2018, Инополис, Русија XXX Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ), 01.09.2018 – 08.09.2018, Цукуба, Јапонија

Read More

МЕЃУНАРОДНИ НАТПРЕВАРИ ПО ИНФОРМАТИКА 2017

Конечни резултати и листа на поканети учесници за учество на интернационалните натпревари 2017 XXV Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ), 02.07.2017 – 07.07.2017, Кишињев, Молдавија XXIX Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ), 28.07.2017 – 04.08.2017, Техеран, Иран

Read More

МЕЃУНАРОДНИ НАТПРЕВАРИ ПО ИНФОРМАТИКА 2016

Конечни резултати и листа на поканети учесници за учество на интернационалните натпревари 2016 XXVIII Интернационална Олимпијада по Информатика (ИОИ), 12.08.2016 – 19.08.2016, Казањ, Русија XXIV Балканска Олимпијада по Информатика (БОИ), 27.06.2016 – 02.07.2016, Никозија, Кипар

Read More

МЕЃУНАРОДНИ НАТПРЕВАРИ ПО ИНФОРМАТИКА 2014

Рангирањето на натпреварувачите за избор на екипи за меѓународните натпревари по информатика (Балканската Олимпијада по информатика – понатаму БОИ, и Интернационална Олимпијада по информатика – понатаму ИОИ), се врши од резултатите на Македонската Олимпијада по информатика и изборните натпревари и подготовки кои, евентуално, ќе бидат организирани од страна на Здружението на информатичари на Македонија. Регионалниот […]

Read More

МЕЃУНАРОДНИ НАТПРЕВАРИ ПО ИНФОРМАТИКА 2013

Рангирањето на натпреварувачите за избор на екипи за меѓународните натпревари по информатика (Балканската Олимпијада по информатика – понатаму БОИ, и Интернационална Олимпијада по информатика – понатаму ИОИ), се врши од резултатите на Македонската Олимпијада по информатика и изборните натпревари и подготовки кои, евентуално, ќе бидат организирани од страна на Здружението на информатичари на Македонија. Регионалниот […]

Read More